Kiadványok

Ez sör! A sernevelőtől a sörgyárig

A magyarországi sörgyártás és fogyasztás története

A könyvet írták: Kulich Julianna, Hegedüs Krisztián, Katona Csaba, Maczó Balázs, dr. Török Róbert

Kik és hogyan főztek sört Magyarországon? Miért Kőbánya vált a magyar sörgyártás fellegvárává? Bor- vagy sörivó a magyar? Polgári vagy munkásital a sör? Ilyen kérdésekkel foglalkozik kiadványunk, melyben a hazai sörfőzés és -fogyasztás történetét mutatjuk be. Az olvasók megismerhetik honfoglaló őseink italkultúráját, a középkori sernevelőket, a német és cseh sörfőzőket, az ipari sörgyártás megindulását és legnagyobb üzemeink történetét, az állami sörfőzést, és a napjainkban működő kisüzemi főzdéket. Emellett a könyvből kiderül, hogy miként készül a sör, hogyan lesz az árpából maláta, mi a különbség az alsó- és felső erjesztésű sörök között. Végül választ kaphatnak arra is, hogy a polgárság vagy a munkásság kedvelt itala volt-e a sör, hogyan irányították ezt a propaganda különböző eszközeivel.

Ára: 2500 Ft. (+szállítási költség)

Várjuk megrendelésüket az mkvmuzeum@gmail.com e-mail címen.

Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeum, 2018

(Puha kötésű)

 

Ezeket is ajánljuk! / Further Recommendations

Close
Close
Close