Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeum
Kultea


Fiatal tehetségek jazzkoncertje
ingyenes jazzkoncertek
2016-01-21


2016. január 21., csütörtök, 18 óra

Két fiatal, de már komoly eredményeket elérő zongorista együttesei indítják a szezont az április végéig nyitva tartó Képes magyar jazztörténet című időszaki kiállításhoz kapcsolódó programsorozatunkban. Fellépnek a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem Jazztanszékének növendékei. 18 órától a Balogh Tamás Quartet, 19 órától az Oláh Krisztián Trió játszik.

18.00 Balogh Tamás Quartet

Bille Gergő – trombita
Balogh Tamás – zongora
Bartók Vince – basszusgitár
Hidász Tamás – dob


Az este hatkor a koncertet kezdő Balogh Tamás Quartettet leginkább az foglalkoztatja, hogy meghatározza, vajon hogyan szól a jazz napjainkban. Bevallott céljuk megszólítani az avatatlan fiatalabb generáció tagjait is, készülő bemutatkozó albumuknak is ez lesz a vezérlő elve. Abban is jellegzetesen mai jazzt játszanak, hogy saját kompozícióikban a legkülönbözőbb hatások törnek felszínre: R&B, kortárs klasszikus zene és népzenei elemek. A zenekarvezető jelenleg a Zeneakadémián tanul jazz zeneszerzést, és tavaly kiválasztották az 50 tehetséges magyar fiatal program résztvevőjének is, amelyben mentora Zsédenyi Adrienn.
    

19.00 Oláh Krisztián Trió

Oláh Krisztián – zongora
Schildkraut Vilmos – bőgő
Serei Dániel – dob
Vendégszólisták:
Bille Gergő – trombita
Uher­-Győrfi Bálint – szaxofon


Az öt éve alakult és egyre többet koncertező Oláh Krisztián Trió mára rendszeres fellépője lett a legrangosabb hazai kluboknak, fesztiváloknak. Repertoárjukon főként Krisztián szerzeményei szerepelnek, melyek egyedi hangzásvilágát a klasszikus­ és jazz­zenei örökség érdekes ötvözete nyújtja. Krisztián édesapja a híres Oláh Kálmán zongorista-zeneszerző, nem meglepő hát, hogy a klasszikus zenei alapon gondolja tovább a be bop nyelvezetet. Ezen a koncerten két kiváló vendégszólistával, Bille Gergővel és Uher­Győrfi Bálinttal bővül a zenekar. Különleges repertoárral készülnek az estére, melyben megpróbálják összefoglalni közel 60 év jazz zenei hagyatékát. A zenekarvezető 2015-ben a Montreux Jazz Solo Piano Competition világverseny döntőse volt, ahol három magyar is a döntőbe került, és Krisztián végül legjobb magyarként a kiváló harmadik helyezést érte el.

 

A Képes magyar jazztörténet című időszaki kiállítás kísérő rendezvénye. A kiállítás a koncert előtt, 18 óráig múzeumi belépő váltásával látogatható.

A belépés díjtalan.

Támogató:


Kezdés: 18 óra
Belépo: 0 Ft
Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeum
1036 Budapest, 
Korona tér 1.
(volt Dugovics Titusz tér)
Tel.:375-62-49
Fax.:269-54-28
e-mail: mkvm@iif.hu

Megközelíthető a 206-os és a 86-os busszal (Kiscelli u.), az 1-es villamossal és az 5-ös hévvel (Szentlélek tér)
Fenntartó intézmény: