Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeum
Kultea


Binder Károly – Borbély Mihály Duó koncertje
ingyenes jazzkoncert
2016-02-18


2016. február 18., csütörtök, 18 óra

Binder Károly zongoraművész, az LFZE Jazz Tanszék vezetője, és elődje ezen a poszton, Borbély Mihály, a legkülönbözőbb fúvós hangszerek (szaxofon, tárogató, klarinét, fujara) mestere zenei értelemben olyanok, mint a testvérek. Azonos kultúrákba nyúlnak a gyökereik és ebből nagyon hasonló dolgokat teremtenek külön-külön és együtt is.

Mindkettejük számára irányadó Bartók Béla életműve, a teljes, tehát nem csak a magyarajkú Kárpát-medencei folklórkincs, és a kortárs zene. Ugyan a pár éve újjáalakult Binder-kvartettben is Borbély Mihály a fúvós szólista, de kettejük duózásának története már több évtizedes. Ennek dokumentálására csodálatos lemezeket adott ki a Binder Music Manufactory. Tavaly év végén két olyan korong is megjelent, melyenek gerincét a Binder-Borbély kollaboráció adja: a régen várt Retropolis 2, az úttörő world jazz stílusú lemez folytatása és az Old Dreams, New Dimensions.

 

Közreműködnek:

Binder Károly – zongora
Borbély Mihály – szaxofonok

 

A Képes magyar jazztörténet című időszaki kiállítás kísérő rendezvénye. A kiállítás a koncert előtt, 18 óráig múzeumi belépő váltásával látogatható.

A belépés díjtalan.

Támogató:


Kezdés: 18 óra
Belépo: 0 Ft
Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeum
1036 Budapest, 
Korona tér 1.
(volt Dugovics Titusz tér)
Tel.:375-62-49
Fax.:269-54-28
e-mail: mkvm@iif.hu

Megközelíthető a 206-os és a 86-os busszal (Kiscelli u.), az 1-es villamossal és az 5-ös hévvel (Szentlélek tér)
Fenntartó intézmény: