Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeum
Kultea


Láthatatlan koncert – Halhatatlan népzene
koncert
2017-06-11


2017. június 11. vasárnap, 17 óra

Népdalok újratöltve – Kortárs költők versei népdalokra
Bartolf Zsuzsanna énekmondó és hegedűje, nem utolsó sorban: Erdős Virág,  Kiss Judit Ágnes,  Lackfi János,  Szabó T. Anna,  Varró Dániel versei.

„2012-ben indult el „Láthatatlan koncert – halhatatlan népzene” c. koncertsorozatom. Most a negyedik sorozatban, a Népzene újratöltve címmel népdalok dallamaira kortárs költők verseit énekelem. A dalokat eredeti formájában  adom  elő, kortárs szöveggel.  Így mind a szöveg, mind a dallam új tartalmat kap.

A vers eredetileg énekelt műfaj volt, a népdal is változatokban, él.  Szöveg és dallam soha nem kötődött szorosan egymáshoz. Fontosnak tartom, hogy ne csak a régi falusi élet mindennapjait énekeljem meg, hanem mai élethelyzetekről is szóljak dalban. Hiszek abban, hogy ezáltal a népdalt közelebb lehet hozni azokhoz is, akik nem hallgatnak népzenét.

Műsoromban lírai, közéleti, drámai, játékos és a vidám versekig sokféle téma és hangulat megjelenik.

A „Láthatatlan koncert” lényege, hogy a műsor teljes sötétségben vagy félhomályban hangzik el.  Úgy gondolom, hogy minél kevesebb vizuális ingert kap a közönség, annál jobban figyel a zenére és a versekre. Megéri eljönni, mert különleges élményben lesz része!”


A belépés díjtalan.


Kezdés: 17 óra
Belépo: 0 Ft
Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeum
1036 Budapest, 
Korona tér 1.
(volt Dugovics Titusz tér)
Tel.:375-62-49
Fax.:269-54-28
e-mail: mkvm@iif.hu

Megközelíthető a 206-os és a 86-os busszal (Kiscelli u.), az 1-es villamossal és az 5-ös hévvel (Szentlélek tér)
Fenntartó intézmény: