Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeum
Kultea


Borbély Műhely, vendég: Dr. Kyle Gregory (USA)
jazz
2007-02-25


A kiváló amerikai trombitással, Kyle Gregoryval két esztendeje szerepeltek együtt a szentendrei Jazz Teátrum programjában, s akkori együttműködésük nagy hatást gyakorolt mindannyiukra, nem beszélve a közönségről. Ezen az estén Borbély Mihály és Kyle Gregory szerzeményei mellett ízelítőt adnak új, felvétel előtt álló lemezük anyagából is. A Hungarian Songbook régi magyar táncdalokat, slágereket, illetve hazai szerzők jazz darabjait mutatja be sajátos feldolgozásban.

A zenekar öt éve alakult a nép- és világzene, a jazz és a kortárs zene területén egyaránt otthonosan mozgó Borbély Mihály vezetésével, hasonló szellemű és gondolkodású muzsikusok csatlakozásával. Improvizatív zenéjüket a jazz különböző irányzatainak valamint a Kárpát medence és a Balkán népzenei örökségének ötvözése jellemzi, érdekes dallamfordulatokkal, olykor finoman áttetsző, máskor erőteljes ritmusokkal, illetve kortárs zenei elemekkel.
vendég: Kyle Gregory (USA) – trombita, szárnykürt

Dr Kyle Gregory 1962 ben született Indianapolisban. Klasszikus és jazz trombitát tanult a Berklee Schoolban, majd az Indiana és az Észak-Colorado egyetemeken olyan tanároktól, mint William Adam és David Baker. Trombitamûvészként és jazzpedagógusként szerzett doktori címet 1995-ben. Fulbright ösztöndíjasként a '90-es évek elején a magyar zeneoktatást tanulmányozta. 1992 és 1997 között a Bradley Egyetem Jazzprogramjának vezetõje, ezalatt számtalan kamaraegyüttes, combo, és big band vezetõje.
Előadóművészként, tanárként, illetve mesterkurzusok vezetőjeként egyaránt igen aktív. A jazz, pop és klasszikus mûfajok olyan képviselõivel lépett fel, mint Paul Motian, J.J. Johnson, Eberhard Weber, Dianne Reeves, Bob Mintzer, Buddy DeFranco, Louis Sclavis, The Chicago Jazz Ensemble. Liza Minelli, Fiora Contino, Temptations.

Borbély Mihály – szaxofon, tárogató
Szabó Dániel – zongora
Horváth Balázs – bőgő
Baló István – dob
www.mihalyborbely.hu

Kezdés: 19.30
Belépo: 1200 Ft
Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeum
1036 Budapest, 
Korona tér 1.
(volt Dugovics Titusz tér)
Tel.:375-62-49
Fax.:269-54-28
e-mail: mkvm@iif.hu

Megközelíthető a 206-os és a 86-os busszal (Kiscelli u.), az 1-es villamossal és az 5-ös hévvel (Szentlélek tér)
Fenntartó intézmény: