Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeum
Kultea


Évszázados tradíciók – A Dr. Oetker múltja és jelene
időszaki kiállítás Jánossomorján
2014-09-20 - 2014-11-30


A Dr. Oetker Kft. és a Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeum közös időszaki kiállítása a Jánossomorjai Helytörténeti Gyűjteményben.

"Kedves Látogató!

Ön bizonyára jól ismeri a Dr. Oetkert. Számtalanszor találkozott a jellegzetes márkajellel termékeink csomagolásán, talán receptjeink között is van már sok kedvence. De tudta Ön, hogy a Dr. Oetker név mögött egy százhúsz éves hagyománnyal rendelkező családi vállalkozás húzódik, melynek gyökerei a németországi Bielefeld városába nyúlnak vissza? És azt, hogy a vállalat voltaképpen az első márkás termékeket forgalmazó cégek egyike? Manapság nagyon sok márkás árucikkel találkozunk nap mint nap. De mi teszi éppen a Dr. Oetkert olyan különlegessé?

E szép kiállítás keretein belül egy időutazásra invitáljuk Önt! Legyen társunk egy úton, mely Magyarország egyik legpatinásabb márkájának fordulatos múltját mutatja be. Sok-sok érzelmet és olyan kalandokat ígérünk, melyeket csakis az elmúlt száz év kínálhatott.

A Dr. Oetker évszázados múltja az új iránti állandó törekvés története is. A forradalmi sütőport  megannyi sikeres újítás követte, a Dr. Oetker termékek pedig nagyon hamar renomét szereztek Németországon túl is. Az elsők között Magyarországon – még az Osztrák-Magyar Monarchia határain belül – több mint száz esztendővel ezelőtt jelentek meg a klasszikus portékák. Nagyszerű érzés a közös családi étkezések részévé válni, a házi sütés szép hagyományát ilyen hosszú időn át ápolni. Kitartó hűségüket megköszönve ezért hadd ajánljuk figyelmükbe aktuális receptesfüzeteinket is.

Jó szórakozást és édes perceket kívánunk Önnek!"

 

A kiállítás november 30-ig látogatható.

 

Jánossomorjai Helytörténeti Gyűjtemény
9241 Jánossomorja, Szabadság utca 24.
Telefon: +36-96/225-003
Web: http://janossomorja.hu/helytorteneti_gyujtemeny

Nyitva:
szerda, péntek: 10:00-18:00; szombat: 10:00-14:00
Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeum
1036 Budapest, 
Korona tér 1.
(volt Dugovics Titusz tér)
Tel.:375-62-49
Fax.:269-54-28
e-mail: mkvm@iif.hu

Megközelíthető a 206-os és a 86-os busszal (Kiscelli u.), az 1-es villamossal és az 5-ös hévvel (Szentlélek tér)
Fenntartó intézmény: