Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeum
Kultea














Food Revolution Budapest és Egészségfesztivál
kétnapos rendezvény az egészséges életmód jegyében
2014-05-16

2014. május 16-17.

Kétnapos ingyenes rendezvénnyel és színes programmal várjuk látogatóinkat, akiket érdekelnek az egészséges táplálkozás jó gyakorlatának modelljei, és azokat, akik többet szeretnének megtudni a homeopátiás módszerekről.

Food Revolution Budapest – Ízek, érzékek, élmények

2014. május 16., péntek, 10.00-18.00

Jamie Oliver nemzetközi programja Budapesten! Nemzetközi közösségi megmozdulás napja a jó ételek és a főzés szeretete jegyében. A program nagyszerű lehetőséget nyújt arra, hogy a kulináris élvezetek által az emberek közelebb kerüljenek egymáshoz. Várunk cégeket, közösségeket, hogy a főzés örömét megosszák az érdeklődőkkel és egymással!

10.00 Köszöntő -  Bús Balázs polgármester, Óbuda-Békásmegyer

10.10 Megnyitó -  Kiss Imre igazgató, MKVM

10.20 FOOD REVOLUTION DAY rendezvények 2014 – Németi Sándor FRD nagykövet Magyarország

10.30  Egészséges iskolai büfék Óbudán – Kelemen Viktória alpolgármester, Óbuda-Békásmegyer

10.50  OKÉS  Országos KözÉtkeztetői Szakácsvverseny – Zoltai Anna osztályvezető, NÉBIH

11.10 A szakácsképzés elmélete és gyakorlata – Dr. Oláh Ottília szaktanár, Gourmand Szakképző Iskola

11.30 SALÁTABÁR Vitamindús popcsapat előadása az egészséges táplálkozásról, ACTÍVTIEAM- ART iroda

12.30 Étel és Élet a Bátor Táborban – Dr. Békési Andrea onkológus orvos, Bátor Tábor

12.50 BIOÉTKEZÉS A NAPKÖZIKBEN a Délvidéki Terra’s modell alapján – Dr. Solti Gábor  elnök, SPA

13.10 A hazai ökogazdálkodás helyzete és fejlődésének lehetőségei – Dr. Dexler Dóra igazgató, ÖMKI

13.30 Energia-egyensúly Egészségprogram Egyetemistáknak -  Szűcs Zuzsanna Tudományos Bizottság elnök, MDOSZ

13.50 A BioSzentandrási projekt újszerűsége, fenntarthatóságának és üzenetének alappillérei, térségi és térségen túlmutató jelentősége - Üveges Gábor polgármester, Hernádszentandrás

14.10 KULINÁRIS KALANDOZÁSOK – MI MICSODA? játékos vetélkedők gyerekeknek és felnőtteknek -  ACTÍVTIEAM- ART iroda

14.40 Mindennapi kenyerünk… – Papp György gasztrozófus, UNIÓ 5000 Kft.

14.55 CSÚCSGASZTRONÓMIA A KÖZÉTKEZTETÉSBEN - Némedi József elnök, ÉTREND

15.10 Egészségvarázs gyümölccsel és csokival  -  Skultéti Ilona, FruityMagic

15.25 AZ EGÉSZSÉG=ÉRTÉK! A hazai organikus élelmiszerek helye a társadalmi étkeztetésben – Lőrinczné Táborfi Julianna dietetikus, ETE igazgató
15.40–18.00 EGÉSZSÉGES  ÉTELEK KÓSTOLÓJA,RECEPT CSERE-BERE, TÁPLÁLKOZÁSI TANÁCSADÁS

Egészségfesztivál a homeopátia jegyében

2014. május 17., szombat, 10.00-17.00

- Előadások, orvosi tanácsadás
- Fő témák: női hormonális problémák, férfi-női meddőség kezelése homeopátiás módszerekkel
- Élő ételekkel az egészségért - Nyers Étel Akadémia
- Kiállítók, kóstolók
- Gyerekprogramok

 

MINDEN PROGRAM INGYENES!

(A rendezvény ideje alatt kiállításaink múzeumi belépő váltásával látogathatók!)

 




Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeum
1036 Budapest, 
Korona tér 1.
(volt Dugovics Titusz tér)
Tel.:375-62-49
Fax.:269-54-28
e-mail: mkvm@iif.hu

Megközelíthető a 206-os és a 86-os busszal (Kiscelli u.), az 1-es villamossal és az 5-ös hévvel (Szentlélek tér)




Fenntartó intézmény: