Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeum
Kultea














Gábor Sándor Szent Márton kollekciójának bemutatója
az Ars Sacra Fesztivál keretében
2016-09-21

2016. szeptember 21., szerda, 16.00

Gábor Sándor cukrászmester Szent Márton kollekciójában a Katolikus Egyház liturgikus színeinek használatával, valamint a Forgách Kódex Szent Márton ábrázolásával készülnek a csomagolások. Készítésük kézműves technológiával, nagy gondossággal történik, természetes alapanyagokból.

Gábor Sándor cukrászmester Szent Márton kollekciójában a Katolikus Egyház liturgikus színeinek használatával készülnek a csomagolások. Illusztrációként a Pannonhalmi Bencés Főapátság Forgách Kódexének Szent Márton ábrázolása látható. A felhasznált ízesítőanyagok a Márton nap tájékán fellelhető gyümölcsökből készültek (dió, mandula, mogyoró, aszalt füge, aszalt szőlő, gesztenye, újbor). Készítésük kézműves technológiával, nagy gondossággal történik, természetes alapanyagokból.
A Szent Márton termékcsalád, továbblépés a Márton nap körüli Lúdláb desszerten.
 
A termékcsalád tagjai:
- Szent Márton "kenyere", kemencében sütött kézműves termék, bor, gesztenye, aszalt szőlő, füge felhasználásával.
- Szent Márton kézműves keksz, borral készült, mogyoró, mandula, aszalt szőlő, füge dúsítással.
- Szent Márton "tallér", bor, zab és aszalt szőlő felhasználásával.
- Szent Márton "könnye" drazsé, Verjus zselé csokoládéval drazsírozva.
- Szent Márton csokoládé, libatepertővel.
- Szent Márton praliné, füge, mandula, mogyoró, dió, gabonagolyó feltéttel.

 

A belépés díjtalan.

 





Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeum
1036 Budapest, 
Korona tér 1.
(volt Dugovics Titusz tér)
Tel.:375-62-49
Fax.:269-54-28
e-mail: mkvm@iif.hu

Megközelíthető a 206-os és a 86-os busszal (Kiscelli u.), az 1-es villamossal és az 5-ös hévvel (Szentlélek tér)




Fenntartó intézmény: