Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeum
Kultea














Kezünkben a jövő!
konferencia és I. szakmai nap
2017-05-11

2017. május 11. csütörtök, 10.00-16.00

A hazai ökológiaI  (organikus, biológiai, bio) élelmiszerek helye és  szerepe a társadalmi étkeztetésben

Az EGÉSZséges Táplálkozásért Egyesület és az ÉTREND Magyar Konyhafőnökök Egyesületének rendezvénye.

 

 

PROGRAM:


9:00-10:00 Regisztráció

10:00-10:40 Köszöntők
Kelemen Viktória. Óbuda-Békásmegyer alpolgármestere
Dr. Pleva György, Nemzeti élelmiszerlánc-biztonsági hivatal igazgatója
Kiss Imre, Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeum igazgatója
Czeller Gábor, Magyar Biokultúra Szövetség elnöke
Asztalos István, Étrend Magyar Konyhafőnökök Egyesülete elnöke

Tiszteletbeli címek átadása

10:40-10:50 Megnyitó: Lőrinczné Táborfi Julianna, EGÉSZséges Táplálkozásért Egyesület elnöke

10:50-11:10 Rövidellátású lánc lehetősége a közétkeztetésben
ifj. Hubai Imre – Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Vidékfejlesztésért felelős alelnöke

11:10-11:30 Hazai helyzetkép a lakosság egészségügyi állapotáról, különös tekintettel a civilzációs betegségekre
Dr. Bíró Krisztina, EMMI Közegészségügyi – Járványügyi – Egészségügyi Igazgatóság

11:30-11:50 Az európai élelmiszer-biztonságot befolyásoló okok (környezet, termelés, feldolgozás)
Prof. Dr. Darvas Béla DSc – c. egyetemi tanár, Magyar Ökotoxikológiai Társaság elnöke

11:50-12:10 Hagyomány és megújulás az egészséges táplálkozás jegyében – a mai magyar vendéglátás kihívása.
Dr. habil. Lugasi Andrea – PhD Intézeti tanszékvezető, BGE mb. dékán

12:10-12:30 Az ökológiai (organikus, biológiai, bio) termelés gyakorlata Hazánkban. Előírások az ökológiai ételek készítésére
Dr. Roszik Péter – c. egyetemi docens, Biokontroll Hungária Nonprofit Kft.

12:30-13:30 Kiállítás és kóstoló a teljes értékű táplálkozás jegyében
Könyvbemutató: Lukács István: Séf

13:30-13:50 A táplálkozás szerepe aZ EGÉSZSÉG MEGTARTÁSÁBAN
Prof. Dr. Kiss István – PhD egyetemi tanár, PTE ÁOK Orvosi Népegészségtani Intézet

13:50-14:40 Mi (t) Evők legyünk? - Szakmai kerekasztal beszélgetés a vendéglátás Aktuális helyzetéről
Biokontroll Hungária – Dr. Roszik Péter elnök
Budapesti Gazdasági Egyetem – Dr. Sándor Dénes, docens
EGÉSZséges Táplálkozásért Egyesület – Dr. Oláh Ottília alelnök
ÉTREND Magyar Konyhafőnökök Egyesülete – Asztalos István elnök
Magyar Éttermi Mesterek Klubja – Balogh István Ferenc elnök
Vendéglátó Szakmai Oktatók Országos Egyesülete – Zsolnay Gábor elnök

14:40-15:00 Kezünkben a jövő! a Hazai ökológiai (organikus, biológiai, bio) élelmiszerek helye és szerepe a társadalmi étkeztetésben
Lőrinczné Táborfi Julianna, dietetikus, egészségügyi menedzser, ETE elnök

15:00-15:50 Az ételektől betegszünk meg? - kerekasztal beszélgetés a Közétkeztetés aktuális helyzetéről
Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat – Dr. Szabó Enikő helyettes országos tisztifőotvos
EGÉSZséges Táplálkozásért Egyesület – Lőrinczné Táborfi Julianna elnök
Élelmezésvezetők Országos Szövetsége – Pálháziné Sármány Csilla elnök
Magyar Biokultúra Szövetség – Czeller Gábor elnök
Magyar Dietetikusok Országos Szövetsége – Kubányi Jolán elnök
Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet – Dr. Pozsgay Csilla főigazgató

15:50-16:00 Konzultáció, program értékelése: Lőrinczné Táborfi Julianna, ETE elnök, programszervező

Szekcióülések:

11:00-11:30 A mesterképzés anomáliái – Balogh István Ferenc, Magyar Éttermi Mesterek Klubja

11:30-12:00 Magasabb ár, jobb minőség, rugalmasabb fogyasztó? – avagy hogyan kerülj az éttermekbe?
Mészáros Balázs, Mise en Place társalapító, CEO Vendéglátóipari mentor

12:00-12:30 A szenvedélyes vendéglátás alapjai! – Kis Zoltán, Vendéglátás Menedzsment Kft.

13:30-13:50 A mindenmentes konyha titkai - Tanács Attila, a mindenmentes és az ételszobrász iskola alapítója

 

A program kísérő eseményei egész nap: kiállítás, élelmiszer bemutató és kóstoló, tanácsadások, konzultációk.


Mindenkit szeretettel várnak a rendezvény szervezői:
Egészséges Táplálozásért Egyesület
ÉTREND - Magyar Konyhafőnökök Egyesülete

A rendezvény kiemelt médiapertnere:
Oldalas Magazin


A RENDEZVÉNY DÍJMENTES, DE REGISZTRÁCIÓHOZ KÖTÖTT! REGISZTRÁLNI 2017. MÁJUS 8-IG LEHET Az ALÁBBI E-MAIL CÍMEN: ltj.ete@gmail.com

 

A program-, időpont-, és műsorváltozás jogát a szervezők fenntartjuk!




Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeum
1036 Budapest, 
Korona tér 1.
(volt Dugovics Titusz tér)
Tel.:375-62-49
Fax.:269-54-28
e-mail: mkvm@iif.hu

Megközelíthető a 206-os és a 86-os busszal (Kiscelli u.), az 1-es villamossal és az 5-ös hévvel (Szentlélek tér)




Fenntartó intézmény: