-
Interaktív élményséta a kereskedelemtörténetben
Mindent a szemnek, semmit a kéznek? – Hozzáférhető és elérhető műtárgyak. Kivételesen megtapinthatod, kipróbálhatod. Interaktív, élménygazdag tárlatvezetésünkkel testközelbe hozzuk a…
Tovább -
Interaktív élményséta a vendéglátás-történetben
Mindent a szemnek, semmit a kéznek? – Hozzáférhető és elérhető műtárgyak. Kivételesen megtapinthatod, kipróbálhatod. Interaktív, élménygazdag tárlatvezetésünkkel testközelbe hozzuk a…
Tovább -
Interaktív élményséta a Krúdy-kiállításban
„Nem olyan könnyű huncutnak lenni.” Krúdyról másként. Nemcsak az életútja alapján, hanem érzésekben. Nem volt könnyű élete. Krúdy Gyula ebben…
Tovább -
Konyhapulttól az asztalig
Mely ételek illenek egymáshoz? Milyen fogáshoz milyen italt kínáljak? Hogyan terítsek etikett szerint? Számodra milyen a jó vendéglátós? Ezekre a…
Tovább -
Tárlatvezetés: „A jó kalmár a világ jótevője”
Kereskedelemtörténeti állandó kiállításunk a magyar kereskedelem fejlődésének és történetének két évszázadát mutatja be. Megidézzük korabeli üzletek és kirakatok hangulatát, végigjárjuk…
Tovább -
Tárlatvezetés: „Vendéget látni, vendégnek lenni”
A kiállítás a 19. század végi és 20. század eleji otthoni és hivatásszerű hazai vendéglátás tereit mutatja be egy városi…
Tovább -
Tárlatvezetés: „Nekem soha nem volt otthonom”
A kiállítás Krúdy hajdani szegényes, óbudai lakásának két szobájában várja a látogatókat, ott, ahol az író élete utolsó három évét…
Tovább -
Ki volt Gerbeaud Emil?
Gerbeaud Emil meghonosította a konyakos meggyet, a macskanyelvet, nevét viseli a sokak által kedvelt zserbó sütemény és a Vörösmarty téren…
Tovább -
Tudni illik, hogy illik…
Tudni illik, hogyan illik… …megteríteni az étkezéshez. …összeállítani a menüt. …ételt-italt párosítani. …evőeszközzel etikusan üzenni. Ezekre a kérdésekre világítunk rá…
Tovább