Az alábbi kiadványok a múzeumshopban és online is megvásárolhatók!

Online vásárlás esetén küldje el nekünk az mkvmuzeum@gmail.com e-mail címre a könyv címét, amit  szeretne megvásárolni. A múzeum küld elektronikusan egy számlát Önnek, és az összeg beérkezése után a könyvet postázzuk a címére (amelyben megtalálja majd az eredeti számlát is), tehát ki sem kell mozdulnia otthonról, a postás házhoz viszi a rendelését.

Személyes nézelődésre, vásárlásra és átvételre is lehetőség van a múzeum nyitvatartási idejében: kedd-péntek 10:00-től 18:00 óráig

Kellemes olvasást!

Megvásárolható kiadványaink

  • Rigójancsi

    A könyvet írta: Anđa Marić A szöveget fordította: dr. Mladenovics Anna A könyvet illusztrálta: Stjepan Lukić Kiadta: Magyar Kereskedelmi és…

  • Fröccskönyv

    A könyvet írta: Bérczessy Gergely – Fejérvári Gergely Kiadta: Kukkapukka Bt., 2023. „Sohasem voltam híve a bigott antialkoholizmusnak, mert ha…

  • Játékszerek Anno 25

    Írta: Majercsik Krisztina – Németh Nóra – Kelle Antal Kiadta: Magyar Kereskedelemi és Vendéglátóipari Múzeum, 2023 „A ʺJátékszerek Annoʺ fél…

  • Salamucci!

    A könyvet írta és szerkesztette: Blaskó Barbara Kiadta: MKVM, 2022 A kötet az olasz Vidoni család Debrecenben végzett tevékenységét mutatja…

  • MKVM 55

    Szerkesztette: Balogh Ádám Tibor, Dr. Török Róbert, Velle-Varga Orsolya Olvasószerkesztő: Doba Dóra Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeum, 2022 A Magyar…

  • Jó lesz a bólesz

    A könyvet írta: Körner András A könyvet szerkesztette: Saly Noémi Kiadta: Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeum, 2021 Körner András hét…

  • Szódavíz

    A könyvet írta: Kiss Imre Kiadta: MOSZI Országos Szikvízkészítő Ipartestület, 2022 (4. kiadás) A szódavíz megtalálható a háztartásokban, a kisvendéglőkben…

  • Csokoládékatona

    A könyvet írta: S. Nagy Anikó – Spekál József Kiadta: Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeum, 2021 A kiadvány elkalauzol a …

  • Gábor Béla

    Szerkesztette: Berényiné Gábor Judit – Berényi László – Imre Olga Grafikai koncepció, tervezés, nyomdai előkészítés: STÁB-STUDIO Kft. A kiadvány a…

  • Háborús hétköznapok – tanulmánykötet V.

    Szerkesztette: Sallay Gergely Pál – Dr. Török Róbert – Závodi Szilvia  HM Hadtörténeti Intézet és Múzeum, 2021 A Honvédelmi Minisztérium…

  • Háborús hétköznapok – tanulmánykötet IV.

    Szerkesztette: Török Róbert – Sallay Gergely – Závodi Szilvia Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeum, 2020 A Honvédelmi Minisztérium Hadtörténeti Intézet…

  • Füstös múltunk II.

    A könyvet írta: Hornyák Balázs Kiadta: Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeum, 2020 Füstös múltunk – A dohányzás és a hazai…

  • Helbing Ferenc

    Szerző: Földi Eszter Szerkesztette: Bakos Katalin – Veress Kinga Grafika: Tóth Helga A magyar plakát mesterei sorozatról A maradandó műalkotások…

  • IBUSZ

    IBUSZ …mert úton lenni jó! 2018. március 1. – szeptember 2. időszaki kiállításunk katalógusa Szerkesztette: Maczó Balázs Idegenforgalom, beszerzés, utazás,…

  • Foodplay/Gasztrojáték

    Szerkesztette: Veress Kinga Kurátor: Flanek Péter Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeum, 2019 (magyar-angol) A FoodPlay/GasztroJáték nemzetközi kortárs fotókiállításunk katalógusa különleges…

  • Gorka Lívia keramikusművész

    Szöveg: Dr. Saly Noémi Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeum, 2010 (magyar-angol) A kötet Gorka Lívia születésének 85. évfordulójára rendezett életmű-kiállítás…

  • Az ízvezető

    Kiadja: Magyar Vendéglátólk Ipartestülete és a Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeum, 2020 Szöveg: Gyimesi Zsuzsa és Csiki Sándor Ára: 3990…

  • Füstös múltunk

    A könyvet írta: Hornyák Balázs Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeum, 2019 Füstös múltunk – A dohányzás és a hazai dohánygyártás…

  • Fürdőélet a Nagy Háborúban

    Írta: S. Nagy Anikó és Spekál József A szerzők által rendezett, azonos című kiállítás kísérő könyve. Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari…

  • Gellért 100

    A könyvet írta: Dr. Saly Noémi Gellért 100 című időszaki kiállításunkat kísérő kiadvány. A főváros egyik legpatinásabb szállodája századik születésnapját…

  • Ez sör! A sernevelőtől a sörgyárig

    A könyvet írták: Kulich Julianna, Hegedüs Krisztián, Katona Csaba, Maczó Balázs, dr. Török Róbert Kik és hogyan főztek sört Magyarországon?…

  • Főurak a monarchia nagykávéházból

    A bevezető tanulmány írta, a kötetet és a szöveggyűjteményt szerkesztette, a jegyzeteket készítette: Buza Péter Sorozatszerkesztő: Saly Noémi A kalandos…

  • Vendéget látni, vendégnek lenni

    A könyvet írta: Németh Szandra, Saly Noémi  Fényképezte: Nagy Géza Kiadta: Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeum, 2016 A vendéglátás ugyanolyan…

  • Háborús hétköznapok III. – tanulmánykötet

    Szerkesztette: Sallay Gergely-Pál, Török Róbert és Závodi Szilvia HM Hadtörténeti Intézet és Múzeum, Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeum, 2019 Jelen…

  • Háborús hétköznapok II.- tanulmánykötet

    Szerkesztette: Török Róbert és Závodi Szilvia Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeum, 2018 A HM Hadtörténeti Intézet és Múzeum és a…

  • Háborús hétköznapok – tanulmánykötet

    Szerkesztette: Török Róbert és Závodi Szilvia Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeum, 2016 Az első világháború centenáriumának alkalmából a HM Hadtörténeti…

  • Gulyáságyú és rohamsisak – A nagy háború gyomornézetből

    ” Most nem azért főzünk és eszünk, hogy a kiválóan elkészített dolgokat élvezzük is, hanem csak azért mert az evés…

  • Haranghy Jenő

    Írta: Szücs György Kiadta: MKVM, 1994. A könyv arra törekszik, hogy a művész életrajzi eseményeit. alkotásait a korszak türkrében értelmezze,…

  • MKVM 50

    Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeum, 2017 Ára: 1950,- Ft. (Puha kötésű)

  • Az Ínyesmester – Magyar Elek emlékezete

    Hogyan mutassuk be? Hősünk nevét leginkább csak a sajtótörténészek vagy Budapest szerelmesei ismerik: a Magyarország napilap jeles szerkesztőjét és a…

  • „A jó kalmár a világ jótevője”

    Kulich Julianna – Török Róbert: „A jó kalmár a világ jótevője” – Két évszázad a magyar kereskedelem történetéből állandó kiállításunk…

  • „A Babatündérhez”

    Írta: Tészabó Júlia, Török Róbert, Demjén Bence Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeum, 2010 A kiadvány a 2009 novemberében megnyitott, „A…

  • Dobos és a 19. század cukrászata Magyarországon

    Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeum, 2010 Ára: 2000 Ft. (Kemény kötésű, magyar-angol)

  • Fardagály és kámvás rokolya

    Kovács Ferenc-Rédei Judit-Tompos Lilla-Török Róbert Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeum, 2010 A Fardagály és kámvás rokolya. Divat és illem a…

  • Szerzetesek asztalánál

    Szerző: Saly Noémi Mi közük a szerzeteseknek a gasztronómiához? Több, mint gondolnánk. A kora középkor óta szigorú szabályok szerint, olyan…

  • Életünk a játék

    Karlócai Mariann, Kulich Julianna, Tészabó Júlia Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeum, 2016 A kiadvány az „Életünk a játék” című 2015-ös…

  • „Csillogó fekete lemezeken…” 100 éves a magyar hanglemezgyártás és –forgalmazás

    Szerző: Simon Géza Gábor 2008. 08.18. – 2009. 02. 09. időszaki kiállítás katalógusa Budapest, Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeum Ára:…

  • Mindenütt hódít. Reklám a Nagy Háborúban (1914-1918)

    Szerző: S. Nagy Anikó, Babucsné Tóth Orsolya, Szoleczky Emese A háború alatt megnőtt a reklám közvélemény-formáló szerepe. Feladata a propagandával,…

  • Az utca képeskönyve. Kereskedelmi plakátok és korabeli kritikájuk (1885-1945)

    Budapest, Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeum, 2006. 112 p. „Az ucca képeskönyvében még csak lapozni sem kell. A képek maguktól…

  • Café?! Változatok és változások

    2007. február-május időszaki kiállításunk katalógusa Budapest, Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeum, 2007. 94 p. „…a régi pesti polgártól csak azt…

  • Hideg nyalat és spanyol tekercs. A fagylalt, a jégkrém és a parfé története.

    2007. június-szeptember időszaki kiállításunk katalógusa (magyar-angol) Budapest, Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeum, 2007. 58 p. A fagylalt, jégkrém és a…

  • Utasellátó 60

    Ez a könyv nem firtatni kívánja a múltat, hanem csupán megidézni. Volt Magyarországon egy olyan nagyvállalat, melynek nevét még a…

  • Reneszánsz ételek – Ételek reneszánsza

    2008. a „Reneszánsz éve” volt Magyarországon. Ebből az apropóból rendezett múzeumunk egy időszaki kiállítást „Reneszánsz ételek – ételek reneszánsza” címmel.…