Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeum
Kultea


MINDEN FÉRŐHELY BETELT! Kortárs cukrászat
terefere kóstolóval
2018-02-28


A PROGRAMRA MINDEN HELY BETELT, TÖBB REGISZTRÁCIÓT NEM ÁLL MÓDUNKBAN ELFOGADNI. MEGÉRTÉSÜKET KÖSZÖNJÜK.

2018. február 28., szerda, 18 óra

Folytatódik az MKVM és a Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestülete közös programsorozata. Kóstolóval egybekötött beszélgetés a magyar cukrászatról.

Februári estünknek két olyan cukrászmester lesz vendége, akiknek életútja, szakmai háttere különböző, munkásságuk azonban meghatározó a jelenkor cukrásztörténelmében. Szakmai hitvallásukat mondják el ők, nekünk ezen az estén nincs is más dolgunk, mint hátradőlni és érdeklődéssel hallgatni a változatos életutak színes szikráit. A legfontosabbról azonban ne feledkezzünk meg: ínycsiklandó finomságok várnak a hallgatókra.

Vendégek:

Kiss Cukrászda, Lajosmizse

Lajosmizse-Budapest-Tel Aviv-Sevilla-Lajosmizse

Állomások egy cukrász életéből. Kiss Zoltán lajosmizsei cukrászmester - bármennyire is hivalkodóan hangzik - mindig a legjobb tanulmányi, verseny és szakmai eredményeket tudhatta magáénak, már gyerekkorától kezdve. Valószínűleg ez annak tulajdonítható be, hogy nem is akart mást, csak cukrász lenni. Jó cukrász. Együtt tekintünk vissza az elmúlt időre, és hogy sikerült-e neki, azt Önök is eldönthetik. Sztorik, más kultúrák, hazai érdekességek és hírességek is terítékre kerülnek az est folyamán.

Auguszt cukrászda, Budapest

Sokak kívánságának tesz most eleget Auguszt József cukrászmester, a Fény utcai Auguszt Cukrászda tulajdonosa, hiszen a tavalyi körkérdésünkre adott válaszok között az egyik legnépszerűbb cukrászdaként jelölték be. Az Auguszt család története egyedülálló a közelmúlt cukrásztörténetében, hiszen átvészelve háborút és kitelepítést, sikerült a családnak talpra állni és folytatni azt a szakmát, amit olyan színvonalon műveltek, hogy nevüket örökre beírták a magyar gasztronómia történetébe. Kíváncsian hallgatjuk majd a régmúlt történéseit, kóstolhatjuk a korunkbeli finomságokat, miközben megismerjük a jelenben történő munkásságát és lehet, bepillanthatunk a jövő terveibe is.

Az ínycsiklandó kérdések felelősei:

Kiss Imre múzeumigazgató és Vojtek Éva, a Cukrászmester magazin főszerkesztője

 

Belépő: 1.000 Ft, a részvétel regisztrációhoz kötött! A belépővel 17 órától a múzeum kiállításai is megtekinthetők!

Regisztráció szükséges Kiss Hajnalkánál a kiss.hajnalka.mkvm@gmail.com e-mail címen, vagy a 375-6249-es telefonszámon.

 

 Kezdés: 18 óra
Belépo: 1000 Ft
Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeum
1036 Budapest, 
Korona tér 1.
(volt Dugovics Titusz tér)
Tel.:375-62-49
Fax.:269-54-28
e-mail: mkvm@iif.hu

Megközelíthető a 206-os és a 86-os busszal (Kiscelli u.), az 1-es villamossal és az 5-ös hévvel (Szentlélek tér)
Fenntartó intézmény: