Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeum
Kultea


Jazz Farsang - Jam Stars
15 fellépő 6 koncert
2007-02-23


A jazz kedvelőinek különleges, egész estés programot kínálunk farsang alkalmával. A színpadon egymást váltják a magyar jazz kiemelkedő egyéniségei, akik olyan új formációkban is megmutatják magukat, ami még nem volt és talán többé nem is lesz. Szakcsi Jr. trio koncertjével kezd?dik a program, melyet ezúttal Babos Gyula és Borbély Mihály egészít ki....

Ezt követően Berki Tamás Band lép fel, majd az ütőhangszeres Horváth Kornél és Lantos Zoltán páratlan virtuozitású játékához Szakcsi Lakatos Béla társul. A mindig kísérletező és újító Kaltenecker Zsolt, a legújabb szóló anyagának néhány darabját adja elő. Az est sztárvendége a belga szaxofon művész, Steve Houben lesz, aki Fekete-Kovács Kornéllal közösen a Trio Midnighttal játszik. A programot Jam Stars zárja, egy olyan rendkívüli felállású produkció, amelyben a tagok saját szerzeményeiket és standardeket olyan zenész barátaikkal adják most elő, akikkel ritkán vagy sosem játszottak még együtt. Résztvevői lesznek: Babos Gyula, Balázs Elemér, Berki Tamás, Borbély Mihály, Dés László, Fekete-Kovács Kornél, Horváth Kornél, Kaltenecker Zsolt, Lantos Zoltán, Oláh Kálmán, Szakcsi Lakatos Béla, Szakcsi Jr, km.: Egri János, Pecek Lakatos Krisztián.
Csatlakozik még jamhez a hosszú ideje Ausztráliában élő, Orszáczky Jackie, a magyarországi rhythm&blues legendás alakja, a hajdani Syrius együttes basszgitárosa.
Steve Houben és a A Trio Midnight 2001-ben készített egy közös albumot Belgiumban Friends Meeting címmel. Ezt követően a formáció számos jazzfesztiválon adta elő az album anyagát nagy sikerrel.
Steve Houben a bostoni Berklee College of Music kurzusain vett részt, majd amikor visszatért hazájába, Belgiumba, megalapította a liege-i konzervatórium dzsessz tanszakát. Jelenleg a Brüsszeli Királyi Zeneakadémia dzsessz tanszakán tanít. Houben a tengerentúlon remek kapcsolatot épített ki számos neves zenésszel, közös produkciókban szerepelt Chat Bakerrel, George Colemannal, Mike Sternnel - hogy csak a nagyobbakat említsük.
Houben sokoldalú zenész, ám leginkább a hagyományos swing sajátos újrafogalmazása jellemző rá. 1998-ban megkapta hazájában a rádióhallgatók szavazata alapján a legjobb szaxofonosnak járó közönségdíjat, s ugyanabban az esztendőben a belga zenekritikusok, elismerését vehette át, mint a legjobbnak ítélt európai szaxofonos és fuvolista.
www.majazz.hu

Kezdés: 19.30
Belépo: 3500 (1000 lefogyasztható) Ft
Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeum
1036 Budapest, 
Korona tér 1.
(volt Dugovics Titusz tér)
Tel.:375-62-49
Fax.:269-54-28
e-mail: mkvm@iif.hu

Megközelíthető a 206-os és a 86-os busszal (Kiscelli u.), az 1-es villamossal és az 5-ös hévvel (Szentlélek tér)
Fenntartó intézmény: