Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeum
Kultea


Japán - A karakterek birodalma

2011-01-14 - 2011-02-14


Az elmúlt években világszerte rendkívül népszerűvé vált a japán szubkultúra két eleme, a manga és az anime. A kiállítás célja a japán képregény és rajzfilm világának minél szélesebb körű bemutatása. A karakterek a japán gyerekek és felnőttek számára a hétköznapi élet részévé váltak: láthatók a buszbérleteken, telefonokon, könyvborítókon, kabalafigurákon.

De vajon milyen karakterek ezek? Miért bukkantak fel, és miért lettek ilyen népszerűek? Milyen hatásuk van a társadalomra? Milyen cégek állnak a háttérben? Ez a kiállítás „a japán ember és a karakterek” témáját feldolgozva ismerteti a népszerű japán karaktereket, a mögöttük rejtőző japán cégeket, arculatukat, és megismerhetjük az általuk képviselt világot.

A kiállításhoz kapcsolódóan a Magyar Anime Társaság szombatonként tárlatvezetéseket és előadásokat szervez:

Január 22-én 16 órától tárlatvezetésen vehetnek részt az érdeklődők. 17 órától „A manga stílus jegyei” címmel Dombi Orsolya tart előadást.

Január 29-én 16 órától tárlatvezetésen vehetnek részt az érdeklődők. 17 órától „A Manga történetéről és az anime rajongók (otakuk) világáról” címmel Hajnal Krisztina tart előadást.

Február 5-én 16 órától tárlatvezetésen vehetnek részt az érdeklődők. 17 órától „Mitológia és pszichológia az animében” címmel Dobay Ádám tart előadástA kiállítás médiatámogatója a Színes RTV.

A kiállítás ingyenesen megtekinthető.
Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeum
1036 Budapest, 
Korona tér 1.
(volt Dugovics Titusz tér)
Tel.:375-62-49
Fax.:269-54-28
e-mail: mkvm@iif.hu

Megközelíthető a 206-os és a 86-os busszal (Kiscelli u.), az 1-es villamossal és az 5-ös hévvel (Szentlélek tér)
Fenntartó intézmény: