A könyvet írta: Körner András
A könyvet szerkesztette: Saly Noémi
Kiadta: Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeum, 2021
Körner András hét tanulmányában a magyar zsidó étkezéskultúra néhány fontos kérdésével foglalkozik, mégpedig részletesebben és nagyobb tudományos igénnyel, mint azt A magyar zsidó konyha című, 2017-es könyvének terjedelmi korlátai engedték. A 19. században a világ néhány legkorábbi és gasztrotörténeti szempontból legfontosabb szakácskönyvét Magyarországon adták ki. A jelen kötetben három tanulmány erről szól, az utószóban pedig a szerző az okokat elemzi, amelyek hazánk úttörő szerepét ezen a területen lehetővé tették.
Bólesz: A 19. században Budapesten népszerű, szefárdi zsidó eredetű sütemény. Receptje szerepel a könyvben.
Ára: 3.000,- Ft (+ szállítási költség)
(puha kötésű, 247 oldal)
Várjuk megrendelésüket az mkvmuzeum@gmail.com e-mail címen.