Kiadványok

Jó lesz a bólesz

Magyar zsidó gasztrotörténeti tanulmányok

A könyvet írta: Körner András

A könyvet szerkesztette: Saly Noémi

Kiadta: Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeum, 2021

Körner András hét tanulmányában a magyar zsidó étkezéskultúra néhány fontos kérdésével foglalkozik, mégpedig részletesebben és nagyobb tudományos igénnyel, mint azt A magyar zsidó konyha című, 2017-es könyvének terjedelmi korlátai engedték. A 19. században a világ néhány legkorábbi és gasztrotörténeti szempontból legfontosabb szakácskönyvét Magyarországon adták ki. A jelen kötetben három tanulmány erről szól, az utószóban pedig a szerző az okokat elemzi, amelyek hazánk úttörő szerepét ezen a területen lehetővé tették.

Bólesz: A 19. században Budapesten népszerű, szefárdi zsidó eredetű sütemény. Receptje szerepel a könyvben.

Ára: 3.000,- Ft (+ szállítási költség)

(puha kötésű, 247 oldal)

Várjuk megrendelésüket az mkvmuzeum@gmail.com e-mail címen.

Ezeket is ajánljuk! / Further Recommendations

Close
Close
Close