Kiadványok

Reneszánsz ételek – Ételek reneszánsza

Csapó Katalin, Füreder Balázs, Sári Zsolt

2008. a „Reneszánsz éve” volt Magyarországon. Ebből az apropóból rendezett múzeumunk egy időszaki kiállítást „Reneszánsz ételek – ételek reneszánsza” címmel.

Reneszánsz – újjászületés. Magyarország történetében egy virágzó új korszak kezdődött ekkor, Hunyadi Mátyás uralkodásával. A reneszánsz élet bizonyos színtereihez szorosan kapcsolódtak gasztronómiai események is. Királytalálkozók, lakomák, díszes terítékek, kedvenc ételek. Ebben a könyvben olyan múltidéző históriákat talál az olvasó, amelyekkel bepillanthat az uralkodók ünnep- és hétköznapjaiba, a nyersanyagok, fűszerek és főzésmódok divatjába. Megismerhetik a legrégibb magyar receptet és a reneszánsz ételeket közvetítő szakácskönyveket is.

Ára: 1500,- Ft (+szállítási költség)

Várjuk megrendelésüket az mkvmuzeum@gmail.com e-mail címen.

Budapest, Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeum, 2008. 110 p.

(Puha kötésű, magyar-angol)

Ezeket is ajánljuk! / Further Recommendations

Close
Close
Close